sunnuntai 16. elokuuta 2009

Muffareita


Kuvassa vadelma-suklaamuffarit.

Kesäkautena tulee tehtyä paljon muffareita marjojen hyvän saatavuuden takia. Vaihtelun vuoksi tein pari uudistettua versiota perinteisistä muffareista.
Banaani-mustikkamuffareista en ehtinyt ottaa kuvaa ennen kuin ne tulivat syödyksi - ehkä se kertoo jotain kyseisten leivonnaisten mausta.

Vadelma-suklaamuffarit
12 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl speltti- tai grahamjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
2 dl soijamaitoa
50g tummaa suklaata
n. 2 dl vadelmia

Rouhi suklaa ja pilko halutessasi vadelmia vähän pienemmiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita se ja soijamaito jauhoseokseen. Lisää viimeiseksi suklaarouhe ja vadelmat, sekoita vadelmien lisäyksen jälkeen mahdollisimman vähän, jotteivat ne muussannu.
Jaa taikina muffarivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Banaani-mustikkamuffarit
12 kpl

100g margariinia
2 dl sokeria
1 banaani
1 dl perunajauhoa
2 dl hiivaleipäjauhoa
1 dl speltti- tai grahamjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl soijamaitoa tai -jugurttia
½ sitruunan mehu
n. 2 dl mustikoita

Vatkaa margariini ja sokeri sekaisin. Muussaa banaani ja sekoita mukaan.
Sekoita kuivat aineet erikseen keskenään. Lisää margariini-banaaniseokseen ne ja nesteet.
Sekoita viimeikseksi joukkoon mustikat, varo murskaamasta niitä sekoittaessasi.
Jaa muffarivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mahtavia muffareita! (Nyt muffari on vakiintunut minunkin sanavarastooni, kiitos :D) Miten ihmeessä saat niistä noin paksuja ja kuohkeita? Mun muffarit on onnettomia rääpäleitä...

    VastaaPoista
  2. Kiitos. ;)
    Ne vuuat pitää laittaa melkein täyteen. Esim. näiden ohjeiden taikinamäärä sopii 12-paikkaseen muffaripeltiin. Älä myöskään käytä juuri pakkasesta otettuja marjoja tmv., ne latistaa minkä tahansa leivonnaisen.

    VastaaPoista