▼
lauantai 28. joulukuuta 2013
sunnuntai 22. joulukuuta 2013
Suklaa-kookospallot
Viime hetken jouluvinkki: helpot suklaa-kookospallot. Aikuisempaan makuun sopiva versio syntyy maustamalla massa brandylla tai konjakilla.
lauantai 14. joulukuuta 2013
Uudet ruokateesit
Ennen ruokavaliomuutosta periaatteeni ruokavalintojen suhteen oli yksinkertainen: 100% kasvista. Nyt jouduin kuitenkin miettimään keittiöfilosofiani ja ruokaperiaatteeni kokonaan uusiksi. Kun puhtaasti kasvisruokavaliossa pysyminen ei enää onnistu, ensisijaiseksi kysymykseksi nousi, kuinka noudattaa silti ekologisia arvoja keittiössä.
Banaani-rahkapannari
Ajattelin ensin nimetä tämän kaapintyhjennyspannariksi, koska tämä todellakin syntyi siitä, että keittiöstä löytyi ylikypsä banaani, rahkapurkki josta oli mennyt päivämäärä ja niin edelleen, eli juuri sopivasti pannarin ainekset.
perjantai 6. joulukuuta 2013
Jouluiset Petit fours
Yksi pikkujouluviikonlopun projekteja oli tehdä koeversioita uusista joululeivonnaisista. Sopivasti Koko Suomi leipoo -ohjelmassa oli tehty edellisellä viikolla petit fours-leivoksia, joita piti tietysti kokeilla kotona. Petit foursien idea on ymmärtääkseni kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että tehdään pikkuruisia, 1-2 suupalan leivoksia, joita tarjotaan useamman sortin lajitelma esimerkiksi jälkiruokana, esimerkiksi jouluruuan jälkiruokana.




