tiistai 21. joulukuuta 2010

Uunipuuro takassa

Kun meillä viimeksi oli takka, olin liian pieni pitääkseni uunipuurosta, eikä sitä sen jälkeen ole tullut tehtyä tavallisessa uunissakaan.
Riisiuunipuuro ei kuitenkaan ole hassumpaa, kunhan sitä hauduttaa tarpeeksi pitkään. Tästä tulee meille varmaan uusi joulusuosikki!

Uunipuuron voi tehdä varaavassa takassa, kakluunissa tai leivinuunissa. Jos teet puuron sähköuunissa paista sitä vajaassa parissasadassa asteessa pari tuntia.

2-3 annosta

1,5 dl puuroriisiä
1 litra kauramaitoa
reilu könttä margariinia
1 tl suolaa

Polta uunissa reilu pesällinen puita.
Sekoita kaikki aineet keskenään tulenkestävässä (esim. keraamisessa) padassa. Jos pataan ei ole kantta, peitä se foliolla.
Kun hiillos on hiipunut, laita pata uuniin ja anna sen olla yön yli tai noin 8 tuntia.
Tarvittaessa lämmitä puuro uudelleen ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti