Mistä on kyse?

Lokakuuhun 2013 asti Keittiö ja puutarha on ollut vegaaniblogi, eli ohjeissa ei käytetä mitään eläinperäisiä ainesosia.
  
Marraskuusta 2013 alkaen blogissa tarjoillaan omien ruokavaliomuutosteni johdosta gluteenitonta, soijatonta low fodmap ruokaa, mutta kaikki ohjeet eivät enää välttämättä ole vegaanisia. Aiheesta voit lukea lisää täältä.

Kaikki em. erikoisruokavaliot on merkitty ohjeisiin tageilla, jotka on myös listattu sivun oikeassa laidassa.Vegaaniset leivonnaiset sopivat luonnollisesti myös laktoosi-intolerantikoille, maito- ja kananmuna-allergisille. (Huom! En kuitenkaan takaa ohjeiden täydellistä allergiayhteensopivuutta esim. tuotteiden mahdollisten jäämien ja lisäaineiden takia! Eli allergikot omalla vastuulla.)

Tämä ei kuitenkaan tietenkään tarkoita, etteivätkö kaikki voisi laittaa ruokaa ohjeillani, tai etteivätkö ne olisi yhtä hyviä kuin mitään erikoisruokavaliota noudattamattomat ohjeet. Mielestäni erikoisruokavalion tai ruoka-allergian ei tarvitse tarkoittaa tippaakaan huonompaa ruokaa kuin "tavallinen" ruoka. Siksi aion entistä enemmän panostaa ruuan laatuun, makuun ja helppouteen, sekä laadukkaisiin ja ekologisiin raaka-aineisiin.Aloittelevien kasvissyöjien (toivottavasti) avuksi olen myös koonnut blogiini erilaisia juhla- ja illallismenuita, joista voi ottaa ideoita omien juhlien järjestämiseen. Kannattaa katsoa myös muutama yleispätevä vinkki ruaanlaittoon ja leivontaan liittyen.