tiistai 21. helmikuuta 2012

Taatelirisotto

 Taateliriisi kuuluun samaan sarjaan kuin kynttilät, sauna ja hyvä musiikki. Toisin sanoen sen (tai minkä tahansa muun helpon mutta herkullisen ruuan) avulla arki-illasta voi tehdä astetta mukavamman.

Suosittelen tätä erityisesti turkkilaistyylisen papupadan kanssa. Mausteita voi käyttää maun mukaan.

Kahdelle

kourallinen tuoreita taateleita
½ sipuli (myös punasipuli käy hyvin)
oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
ripaus neilikkaa
basmatiriisiä pakkauksen ohjeen mukaan
(tilkka valkoviiniä - ei pakollinen)
kasvislientä tai vettä
suolaa ja pippuria

Poista taateleista kivet ja silppua ne. Kuori ja pilko sipuli.
Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää taatelit ja mausteet, jatka kuullottamista hetki.
Lisää riisi ja valkoviini jos käytät sitä, anna kiehahtaa kuiviin. Lisää tämän jälkeen kasvislientä vähitellen, kunnes riisi on kypsää (voit myös mitata nesteen määrän riisipaketin ohjeen mukaan).
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos taatelit ovat hyvin makeita, lisää enemmän pippuria.
Nauti!

6 kommenttia:

  1. Hee! Luulin otsikon perusteella tämän olevan jälkiruoka. ikäänkuin appelsiiniriisi, mutta makeampi sellainen :)

    VastaaPoista
  2. Voiko tätä tehdä kuivatuista taateleista?

    VastaaPoista
  3. Paula, kieltämättä tuosta tulee jossain määrin makeaa, että voihan siitä varmaan muunnella jälkiruuankin. :D En tosiaan yhtään tullut ajatelleeksi, kun en ole ikinä syönyt appelsiiniriisiä.

    Keas, en tiedä mutta voihan sitä kokeilla. Luulisin että taateleita kannattaisi ainakin liottaa etukäteen tms. Useimmista ruokakaupoista saa kuitenkin myös tuoreita taateleita, jotka säilyvät useita kuukausia jääkaapissa.

    VastaaPoista
  4. Ps. vaihdoin nimen vähän kuvaavampaan. ;)

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoinen ruoka, en ole koskaan moisesta kuullutkaan. Tykkaan napsia taateleita makeannalkaan muuten, muttatama resepti kuulostaa ihanan eksoottiselta. Taytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  6. Itseasiassa tämä resepti syntyi siitä, että muistin täysin väärin yhden keittokirjassa olleen ohjeen (alkuperäisessä versiossa oli mm. bulguria ja pähkinöitä). Mutta joskus näköjään vahingossakin tulee hyvää. :D

    VastaaPoista