tiistai 4. syyskuuta 2012

Kantarellipasta

Tämä postaus tulee hiukan myöhässä, koska paras kantarelliaika (miksei sitä muuten voi kirjoittaa kahdella t:llä??) taitaa olla ohi, mutta eiköhän tämä pasta toimi muillakin sienillä. Joka tapauksessa taas kerran nähtiin, että yksinkertainen on parasta.

Kahdelle

pastaa, esim. vihreää tagliatellea
litra kantarelleja
1 (kevät)sipuli
oliiviöljyä paistamiseen
kaura- tai soijakermaa
(tilkka kuivaa valkoviiniä)
yrttejä maun mukaan
suolaa ja pippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Puhdista ja pilko sienet ja sipuli. Paista keskilämmöllä öljyssä kunnes sienistä irronnut neste on haitunut. Lisää mausteet ja reilusti kaura- tai soijakermaa sekä halutessa tilkka valkoviiniä.
Sekoita pastan kera ja nauti.
Juomasuositus: retsina tai kuiva riesling-valkoviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti