maanantai 11. toukokuuta 2009

Tomaattikeitto


Vähän ruokaisampi muunnos perinteisestä tomaattikeitosta. Sekaan voi halutessaan laittaa myös makarooneja.
Papulajikkeella ei ole kovin paljon väliä muun kuin värin kannalta. Itse käytän yleensä purkitettuja valkoisia papuja.
Tällä ohjeella tulee neljä tavallista lautasellista tai kolme nälkäisen ihmisen annos.

3-4 annosta

750g tomaattimurskaa tmv.
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2dl papuja (valmiiksi keitettynä tai purkista, jotain vaalea sorttia)
muutama lehti basilikaa
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää loputa aineet ja keitä vähintään vartti. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella, kuumenna uudestaan. Tarjoile leivän ja/tai krutonkien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti