torstai 1. huhtikuuta 2010

Suklaatryffelit


Kuinka moni on syönyt lapsena pääsiäisenä niitä suklaamunia, joissa on ihanan pehmeä sisus suklaakuoressa, ja harmittelee nyt, kun sellasia ei tahdo löytyä vegaanisena? Minä ainakin. Onneksi asiaan on yksinkertainen ratkaisu: tee itse.

Suklaatryffeleiden tekeminen on hieman aikaavievää, mutta lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen.
Kuorrutusvaiheessa suklaata ja kaakaojauhetta kannattaa olla vähän "liikaa" jotta tryffeleistä saa siistiä. Pidä täytemassa ja siitä tehdyt pallot jääkaapissa aina kun en välittömästi tarvitse niitä, tämä helpottaa työskentelyä.
Mutta älä huoli, kaikilla muillakin ne 5-10 ensimmäistä menevät pieleen.

n. 20 kpl

50 g tummaa suklaata
75 g margariinia
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata
½-1 rkl rommia tms

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kaikki aineet sekaisin tasaiseksi paksuksi massaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

200 g tumma suklaata
2-3 dl kaakaojauhetta

Muotoile jäähtyneestä massasta pieniä palloja (tai pääsiäisen kunniaksi suklaamunia): ota lusikallinen, pyöritä se kaakaojauheessa ja muovaile sitten, niin massa ei tartu käsiin niin paljon.
Sulata suklaa (laita siksi aikaa pallot takaisin jääkaappiin).
Pyöritä konvehdit ensin suklaassa kahden lusikan avulla ja sitten kaakaojauheessa. Jätä ne kaakaojauhekippoon kunnes suklaa on jähmettynyt, jotta et heti riko suklaakuorta.
Laita täysin jähmettyneet konvehdit siivilään ja ravista jotta ylimääräinen kaakaojauhe varisee pois.
Säilytä viileässä mutta syö huoneenlämpöisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti