Päivitetty versio aiemmin postaamastani pestopastasta vaikkapa kevyeksi lounaaksi.
Pesto
50 g pinjansiemeniä
1 ruukkubasilikan lehdet
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa
Soseuta kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä vähitellen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
Lisäksi kahteen annokseen
pastaa, esim. penneä, spagettia tai tuorepastaa
kourallinen pinjansiemeniä
reilu kourallinen oliiveja, mieluiten yrttimarinoituja
rucolaa
Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Puolita oliivit, tarvittaessa poista kivet. Keitä ja valuta pasta.
Sekoita pastan joukkoon 3-4 rkl pestoa, pinjansiemenet ja oliivit ja kuumenna. Jaa pasta lautasille ja silppua kunkin annoksen päälle kourallinen rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti