torstai 15. elokuuta 2013

Jättipapupasta x 2

Sahramilla maustetut jättipavut ovat erinomainen kaveri pastalle, varsinkin jos sattuu olemaan sahramiaddikti. Tietyissä asioissa vähemmän todella on enemmän, ja mielestäni pastakastikkeet kuuluvat yleensä tähän sarjaan. Perinteisen spagetin tai tagliatellen tilalla voi käyttää myös kesäkurpitsasta tehtyä "pastaa" (ks. ohje alla).

1-2 annosta

spagettia tai tagliatellea pakkauksen ohjeen mukaan tai annos kesäkurpitsapastaa
suolaa pastankeittoveteen
1 tkl valkoisia jättipapuja
2 rkl hyvää oliiviöljyä
hyppysellinen sahramia

Laita pasta kiehumaan tai valmista kesäkurpitsapasta.
Huuhdo ja valuta pavut. Kuumenna öljy pannussa, lisää pavut ja sahrami ja paista muutama minuutti. Jatka valmistusta jommankumman seuraavan kastikeohjeen mukaan.

Yrtti-valkoviinikastike
½-1 dl kuivaa valkoviiniä
½-1 dl kaurakermaa
kourallinen tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa ja persiljaa
sormisuolaa maun mukaan

Kun pavut ovat sopivasti kypsyneet, lisää pannulle kastikeen ainekset ja kiehauta. Anna hautua muutama minuutti ennen tarjoilua.

Tomaatti-kermakastike
kourallinen halkaistuja kirsikkatomaatteja tai 1-2 rkl tomaatipyrettä
1-1,5 dl kaurakermaa
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Jos käytät tuoreita tomaatteja, lisää ne pannuun pian papujen jälkeen ja paista muutama minuutti. Kun pavut (ja tomaatit) ovat paistuneet riittävästi, lisää loput ainekset (myös tomaattipyre, jos käytät sitä). Anna hautua muutama minuutti ennen tarjoilua.

Kesäkurpitsatagliatelle

1 pienehkö kesäkurpitsa, kahden hengen annokseen keskikokoinen
suolaa

Pese kesäkurpitsa huolellisesti. Vetele siitä kuorimaveitsellä ohuita nauhamaisia suikaleita. Jätä kannat ja siemenkota käyttämättä. Ripottele päälle suolaa maun mukaan.
Kesäkurpitsapastan voi hyvin sekoittaa valmiin kastikkeen sekaan pannulla, jolloin se lämpiää ja kypsyy hieman, mutta tagliatelle on valmista syötäväksi myös sellaisenaan.

2 kommenttia:

  1. Toinen sahramiaddikti ilmoittautuu. Yksinkertaisen herkullinen ohje, ihana!

    VastaaPoista
  2. Löysithän jo nämä ohjeet?
    Sahramirisotto: http://keittiojapuutarha.blogspot.fi/2013/04/sahramirisotto-20.html
    Seitani sahramikastikkeessa: http://keittiojapuutarha.blogspot.fi/2011/01/seitania-sahramikastikkeessa.html

    VastaaPoista