sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklaa-banaanikakku

Taas pääsin leipomaan kaverin juhliin, tällä kertaa synttäreille. Kun vieraissa oli sekä keliaakikkoja että vegaaneja, sopivan reseptin löytäminen tuotti hieman päänvaivaa, mutta oli toisaalta itsenikin kannalta hyvää harjoitusta.

Tällä ohjeella syntyy kakku isohkoon piirasvuokaan (halkaisija 30 cm). Voit paistaa kakun myös rengasvuuassa ja ottaa ulos siitä ennen tarjoilua.
Alkuperäisen ohjeen poimin Makuja.fi:stä, mutta muuttelin sitä tähän versioon jo aika paljon. Lopputulos oli hieman alkuperäistä murenevampi mutta oikein hyvän makuinen! Kakusta on tarkoitus tulla suhteellisen tiivis, joten siinä ei ole lainkaan leivinjauhetta.

150 g margariinia
80 g tummaa suklaata
2 banaania
2 dl perunajauhoa (tai muuta gluteiinitonta jauhoa)
4 rkl kaakaojauhoa
3 dl sokeria, myös ruokosokeri käy hyvin
1,5 tl vaniljasokeria

Sulta margariini ja suklaa varovasti mikrossa. Muussaa banaanit sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä banaani-suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun ja perunajauholla jauhotettuun piirasvuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei tartu taikinaa.
Koristele jäähtnyt kakku esimerkiksi tomusokerilla ja tarjoile (kaura)kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Mulla tää vain suli mössöksi, eikä kovettunut yhtään vaikka paistoin varmaan tupla-ajan. Mikäköhän meni mönkään?

    VastaaPoista
  2. Aika outoa. :o Noudatitko kuitenkin ohjetta? Periaattessa kai on mahdollista jos suklaa-margariiniseos on ollut hyvin kuumaa kun lisäsit perunajauhon, että se olisi saostunut/ kypsynyt jo siinä vaiheessa, eikä uunissa kuten olisi tarkoitus. Muuta selitystä en kyllä keksi, vaikka tuokin tuntuu hieman epätodennäköiseltä...

    VastaaPoista