perjantai 30. syyskuuta 2011

Viskillä maustettu mokkamoussekakku

Juhlava mutta helppotekoinen kakku aikuiseen makuun? Kyllä löytyy.

Olin jo melkein unohtanut moussekakut (en tykkää puhua juustokakuista kun näillä ei ole oikeasti mitään tekemistä juuston kanssa), kunnes piti keksiä äidin syntymäpäiville kakku, jonka ehtisi tehdä muutto- ja opiskelukiireiden seassa.
Tämä mokkaversio on ehkä kaikkein onnistunein kokeilemistani, mutta jos piditte tästä kannattaa toki vilkaista myös vanhat kunnon mansikka- ja suklaamoussekakku.
Jos syöjiä on kymmenen tai enemmän, kannattaa täytteen määrä tuplata - yhdeksän hengen synttäriporukalta kakkua jäi juuri ja juuri aamulla kuvattavaksi.

Vinkki: Tästä - tai mistä tahansa muusta moussekakusta - saa helposti gluteenittoman vesion tekemällä pohjan murennetuista gluteenittomista kekseistä ja margariinista, ja vaihtamalla kauravispin soijavaniljakastikkeeseen tai -vispikermaan.

Pohja
80g margariinia
½ dl kaakaojauhoa
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa

Nypi kaikki aineet sekaisin tasaiseksi massaksi. Levitä voidellun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte
3 tl murukahvia, mieluiten tummapaahtoista
½ dl viskiä
1 prk (2dl) kauravispiä (Gogreen)
1 prk (500g) soijajugurttia (Alpro)
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoa

Liuota murukahvi viskiin ja vatkaa kaikki aineet sekaisin. Kaada täyte vuokaan.
Paista 160 asteessa n. 45 min tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt (saa olla pehmeä, muttei löysä).
Anna jäähtyä.

Kuorrute
200 g tummaa suklaata
1 dl kaura- tai soijakermaa
½ dl vaahterasiirappia
30 g margariinia

Rouhi suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Kiehauta kattilassa kaurakerma, siirappi ja margariini koko ajan sekoittaen ja kaada suklaan päälle. Sekoita reippaasti kunnes suklaa sulaa.
Kaada kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunat varovasti ja koristele halutessasi esim. siivilöimällä pinnalle kaakaojauhetta.

5 kommenttia:

  1. Nam! Tämä näyttää niin ihanalta että voisin tehdä ihan muutenkin, mutta nyt kyllä on pakko periaatteen vuoksi etsiä joku syy leipoa :)

    Olen tällaista reseptiä ajatellut, mutta en vielä päässyt toteutusvaiheeseen. Ihanaa.

    VastaaPoista
  2. Kakun leipomiseenhan voi keksiä vaikka mitä syitä, kuten että on viikonloppu, ulkona alkaa olla aika kaunis ruska (ainakin täällä päin Suomea), haluaa kutsua parhaan kaverin kahville... ;)

    VastaaPoista
  3. Mietin tässä pitäiskö tehdä tätä taas perjantain tupareihin... :D

    VastaaPoista