keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Suklaamoussekakku


Tämä kakku on itseasiassa suklaaversio mansikkamoussekakusta. Olen pitkään pohtinut kuinka saisin tämäntyyppisen kakun onnistumaan vegaanisena - soijatuorejuuston käyttäminen täytteessä ei toiminut - ja päätin lopulta soveltaa jo hyväksi todettua ohjetta.
Kakku todella onnistui, tätä kehtaisi tarjota hienommissakin juhlissa. Halutessaan kakun voi tajoilla esim. kaurakermavaahdon tai soijavalniljajäätelön kanssa, mutta se maistuu hyvin sellaisenaankin.
Täytteen voi maustaa erilaisilla likööreillä tai esim. kahvilla.


Pohja:
250g digestivekeksejä
reilu 50g margariinia sulana

Täyte:
1 prk (2dl) kauravispikermaa (Gogreen)
1 dl tomusokeria
3 tl jauhettua vaniljaa
1 prk (500g) maustamatonta soijajugurttia
1 dl perunajauhoa
2-3 rkl brandya tai jotain likööriä
200 g tummaa suklaata

Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariinisula, painele seos vuoan pohjalle.
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kaikki täytteen aineet keskenään sekaisin mainitussa järjestyksessä. Kaada täyte vuokaan.
Paista 160 asteessa n. 45 min tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt (saa olla pehmeä, muttei löysä).
Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana blogi sinulla! Erityisesti olen kiinostunut vegaanisista leivonnaisista, koska niitä en ole ikinä ennen kokeillut. Ensimmäiseksi kokeiluun lähtee tämä suklaamoussekakku, kiitos ohjeista! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :) Toivottavasti kakku maistuu!

    VastaaPoista