maanantai 1. kesäkuuta 2009

Helppo suklaafudge


Tämä on vegaaninen ja vähän aikuisten makuun sovellettu muunnos ohjeesta, joka liikkuu pitkin nettiä niin ettei kukaan varmaan tiedä enää sen alkuperää.
Kaikki nonparellit eivät ole vegaanisia, joten kannattaa lukea tuoteseloste ennen kuin ostaa. ;)

reilu 25 kpl

100g tummaa suklaata
50 g margariinia
1 rkl pähkinä- tai mantelilikööriä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl siirappia
3½ dl tomusokeria
n. 2 rkl nonparelleja (ei pakollinen)

Sulata suklaa ja margariini varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon muut aineet järjestyksessä - tomusokeria kannattaa lisätä vähän kerrallaan. (Tuloksena pitäisi olla paksu massa.)
Levitä leivinpaperoituun pieneen kakkuvuokaan, lautaselle tmv., ripottele päälle nonparelleja ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Leikkaa jähmettynyt fudge suupaloiksi.

Vaihtoehtoisesti voit myös pyöritellä massasta palloja ennen kuin se on jähmettynyt, ja pyörittää täysin jähmettyneet pallot kaakaojauheessa. Tämä on hieman sotkuisempi tapa, mutta hauskaa sadepäivän askartelua.

5 kommenttia:

  1. Mutta jotkut nonparellit ovat siis vegaanisia? Ihan uusi tieto minulle... Mitkä? Tahtoo tietää :D

    VastaaPoista
  2. (Anteeksi että vastaaminen kesti näin kauan - meiän kone hajos ja kesti yli viikko saada uusi.)
    Joissain nonparelleissa on liivatetta ja joissain (vaaleanpunaisissa) e120-väriä, mutta ilmankin löytyy - kannattaa vaan kattella kaupassa.

    VastaaPoista
  3. Suuret kiitokset tiedosta :) täytyy katsella!

    VastaaPoista
  4. Onko toi likööri miten pakollinen??:D Mistä sitä saa?

    VastaaPoista
  5. Ei ole pakollinen, periaatteessa mikä tahansa (lämpimässä säilyvä) neste käy. Ite oon käyttäny myös mm. kahvia.
    Liköörejä saa Alkosta.

    VastaaPoista