sunnuntai 29. marraskuuta 2009
Pikkujouluillallinen
Pikkujoulumenu
- bataatti-perunasosekeitto
- leipäkrutonkeja
- linssimureke
- couscousia
- rakuunaporkkanoita
- punaviinikastike
- käpykakku
- pipareita
Bataattisosekeitto
4 alkuruoka-annosta
1 bataatti
2 perunaa
kasvislientä
½ dl soijakermaa
2 tl garam masala -mausteseosta
Kuori ja pilko juurekset. Laita ne kattilaan ja lisää lientä sen verran että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi. Soseuta ja lisää soijakerma ja garam masalaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mausteita tai kermaa.
Punaviinikastike
3 rkl vehnäjauhoa
3 rkl margariinia
2 vettä
1 dl kermaa
1 dl punaviiniä
2 tl siirappia (tai hunajaa)
mustapippuria ja suolaa
2 tl tinjamia
2 tl basilikaa
Ruskista vehnäjauhot kevyesti margariinissa. Lisää vesi, kerma ja punaviini ja kiehauta. Lisää tarvittaessa nestettä/ jauhoja sopivan paksuuden aikaansaamiseksi. Lisää loput aineet ja tarkista maku.
Rakuunaporkkanat
2-3 porkkanaa
iso nokare margariinia
½-1 rkl rakuunaa
Kuori ja pilko porkkanat. Kiehauta ja kaada vesi pois. Lisää margariini ja rakuuna, kuumenna.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti