sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Pikkujouluillallinen


Pikkujoulumenu

- bataatti-perunasosekeitto
- leipäkrutonkeja

- linssimureke
- couscousia
- rakuunaporkkanoita
- punaviinikastike

- käpykakku
- pipareita

Bataattisosekeitto
4 alkuruoka-annosta

1 bataatti
2 perunaa
kasvislientä
½ dl soijakermaa
2 tl garam masala -mausteseosta

Kuori ja pilko juurekset. Laita ne kattilaan ja lisää lientä sen verran että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi. Soseuta ja lisää soijakerma ja garam masalaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mausteita tai kermaa.

Punaviinikastike

3 rkl vehnäjauhoa
3 rkl margariinia
2 vettä
1 dl kermaa
1 dl punaviiniä
2 tl siirappia (tai hunajaa)
mustapippuria ja suolaa
2 tl tinjamia
2 tl basilikaa

Ruskista vehnäjauhot kevyesti margariinissa. Lisää vesi, kerma ja punaviini ja kiehauta. Lisää tarvittaessa nestettä/ jauhoja sopivan paksuuden aikaansaamiseksi. Lisää loput aineet ja tarkista maku.

Rakuunaporkkanat

2-3 porkkanaa
iso nokare margariinia
½-1 rkl rakuunaa

Kuori ja pilko porkkanat. Kiehauta ja kaada vesi pois. Lisää margariini ja rakuuna, kuumenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti