maanantai 4. lokakuuta 2010

Linssipasta

Tämä on erittäin helppo, nopea ja herkullinen pastaruoka. En ole ennen tehnyt pastaa linssien kanssa, mutta yhdistelmä toimii erittäin hyvin. Jos haluat vaihtelua, kokeile tähän erilaisia yrttejä ja/ tai sitruunaa.
Toimiit yllättävän hyvin myös seuraavana päivänä.

4 annosta

spagettia pakkauksen ohjeen mukaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 dl linssejä
1 rlk curryjauhetta (tai maun mukaan)
n. 4 dl vettä (tai linssipaketin ohjeen mukaan)
1 tlk (2 dl) kaurakermaa
2-3 rlk tomaattipyrettä
suolaa maun mukaan

Keitä pasta.
Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää linssit ja curry ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja anna kiehua hiljallee vajaa kymmenen minuuttia.
Lisää kaurakerma ja tomaattipyre ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.

9 kommenttia:

  1. Hei!

    Käyn aina välillä täällä lukemassa, ja sulla on tosi hyvän kuuloisia reseptejä. :)

    Yhden hassun asian huomasin äsken; sulla lukee tossa tietoja minusta -osiossa, että olet kiinnostunut "vakokuvaamisesta". Ois ehkä asiallista korjata se ;)

    Värikästä syksyä!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi tarkoitti varmasti vain kirjoitusvirhettä, eikä suinkaan kuvien laatua :)

    Munkin mielestä ois aivan järjetöntä, että kuvien kanssa alettais liikaa pelaamaan. Eihän siinä kun ruoka jäähtyis ja tulis vihaiseksi :D

    Sulla on aivan huippuja nämä kuvat! Tykkään tosi paljon sun tyylistä ja asetteluista. Ja astioista :)

    VastaaPoista
  4. OHO hiukan ihmettelinkin. :DD Olenpas lukutaitoinen tänään... Unohtakaa edellinen.

    VastaaPoista
  5. Niin ja kiitos Tiina. :D
    Ja sori jos anonyymi ehti lukea edellisen viestin.

    VastaaPoista
  6. Oon se ekan viestin anonyymi. En kerennyt sun ilmeisesti ärtsyä kommenttia lukemaan, mutta pahoittelut, jos ilmaisin asiani jotenkin epäselvästi. Pätemiselläni oli ystävällismieliset tarkoitusperät :)

    VastaaPoista
  7. Joo selvisi, eipä mitään ongelmaa, itse luin väärin. :)

    VastaaPoista
  8. Moikka!

    Onpa ihana blogi :-) Itse olen keliakiaa sairastava vegaani, joten haasteita tuo ruuanlaittoon. Onneksi mm. tattari ja kvinoa on keksitty! Leipien leivontaakin olen pikkuhiljaa oppinut soveltamaan, vaikka veganismi ja tuo gluteeniton ruokavalio ovat aika uusia asioita vielä.

    Huomasin, että useissa resepteissäsi käytät garam masala-mausteseosta. Se on muutenkin yleinen resepteissä. Itse haluaisin kokeilla, mutta mistä sitä löytää. Ainakaan Jyväskylän Mestarin Herkusta (S-Market) tai muista suuremmista S-marketeista en ole bongannut. Saisikohan Prismasta? Onko se ihan maustepurkissa vai pussissa? :)

    VastaaPoista
  9. Dact, minä ainakin olen löytänyt garam masalaa ihan lähikaupoista purkitettuna.

    Jos et kuitenkaan löydä sitä, saat vastaavaa tavaraa sekoittamalla itse jeeraa (=juustokumina), kardemummaa, korianteria, kanelia ja pippuria. Suhteista en osaa sanoa, muuta kuin että jeera ja kardemumma ovat hallitsevimmat maut.

    Pidätkö blogia? Olisi kiva kuulla kokemuksia gluteiinittomasta vegaaniruuasta, siltä varalta että joskus sattuu keliaakikko kylään. :)

    VastaaPoista