maanantai 14. maaliskuuta 2011

Paistettu riisi

Tämä on jälleen yksi muunnelma suositusta aasialaisesta ruoasta, joka tunnetaan myös nimellä nasi goreng. Oleellista ovat mausteet ja valmistustapa - sattumia voi vaihdella maun mukaan. Esimerkiksi soijasuikaleet toimivat hyvin papujen tilalla, ja erilaisia vihanneksia voi käyttää mielikuvituksen mukaan.
Ohje on sovellettu Aasia-keittokirjasta.

2 annosta

1-2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
öljyä paistamiseen
1 tkl kidneypapuja
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 rkl tomaattipyrettä
1-2 rkl soijakastiketta
kourallinen herneitä
riisiä pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä

Silppua sipulit ja porkkana. Huuhtele pavut ja jätä lävikköön valumaan.
Kuullota sipuleita ja porkkanaa wokkipannulla muutama minuutti. Lisää pavut, mausteet ja herneet, kuullota vielä pari minuuttia. Lisää riisi ja paista vähän aikaa samalla sekoittaen, kunnes ylimääräinen neste ja öljy on imeytynyt riisiin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti