tiistai 16. heinäkuuta 2013

Madrid

Kävin alkukesästä Madridissa, mutta nyt vasta ehdin aiheesta kirjoittamaan. Suuresta koostaan huolimatta Madrid on yllättävän rento kaupunki, ja vanhanssa keskustassa unohtaa kokonaan olevansa suurkaupungissa, sillä tunnelma vastaa mitä tahansa espanjalaista pikkukaupunkia. Ravintoloita riittää joka lähtöön, eikä kasvissyöjänkään tarvitse jäädä nälkäiseksi. Kaksi suosikkipaikkaa nousi yli muiden, joskin toisessa kävimme vain kerran.Ehdottomaksi suosikkiravintolaksi koko reissulla nousi Yerbabuena, kasvisravintola aivan Plaza Mayorin vieressä, jossa kävimme useaa kertaan. Kuten kuvasta näkyy, annosten koristelu oli vähintään yliampuvaa, mutta maku erinomainen, ja paikasta saa myös hyviä espanjalaisia viinejä. Suosikkiannoksiksi nousi kurpitsa-tofupiiras, täytetyt letut sekä gazpacho. Jälkkärille kannattaa ehdottomasti jättää tilaa, sillä paikka tarjoilee suuren valikoiman todella herkullisia vegaanisia kakkuja ja muita jälkiruokia, joiden kanssa tarjoillaan ravintolan omaa yrttiteetä.

Toinen positiivinen yllätys oli myös Plaza Mayorin kupeessa sijaitseva Kitchen Stories, joka melko mielikuvituksellisesta sisustuksesta huolimatta tarjoili erittäin hyvää ja rehellistä ruokaa. Itse söin täällä hummusta pitaleivän kera sekä kasvistaginea, jotka molemmat olivat todella hyviä ruokia; en edes malttanut ottaa valokuvaa ennen kuin olin syönyt puolet pääruuasta. Listalla oli useampia kasvisvaihtoehtoja ja palvelu erittäin ystävällistä.

Muuten reissusta päälimmäiseksi jäi mieleen Retiro-puisto (kuva postauksen alussa), Prado-museo sekä flamencoilta Las Tablas-ravintolassa. Kaikkia voin lämpimästi suositella kaikille Madridiin matkustaville, samoin kuin paikallisten suosikkijuomaa vino con casera, eli punaviinin ja sitruunavissyn sekoitusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti