sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Viinisuosituksia

En ole mikään viiniasiantuntija, mutta joitakin suosikkeja on päässyt syntymään, ja erotan sentään rieslingin chardonnaysta. Nyt kun kerran pääsin jos jauhamaan keittiövälineistä, niin seuraavaksi lienee luontevasti viinien vuoro.
(Huom! En takaa suosittelemieni viinien vegaanisuutta. Tarkempaa tietoa löydät esimerkiksi osoitteesta vegaanituotteet.net.)

Sanvigilio Pinot Grigio, Italia, Pinor Grigio 85%, Chardonnay 15%, 2012
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, pirteän raikas, kevätviini.
Monipuolinen viini, joka sopii myös sellaisenaan nautiskeltavaksi.
Kokeile keväisten juhlien noutopöytään tai vaikkapa parsasosekeiton kanssa.Kungfu Girl Riesling, USA, Riesling 100%, 2011
Puolikuiva, erittäin hapokas, vivahteikas ja maukas. Ei liian makea ruokajuomaksikaan.
Sopii parhaiten melko mausteisten ruokien kanssa, todettu toimivaksi pariksi muun muassa hampurilaisille.Santa Ana Shiraz Rosé, Argentiina, Shiraz 100%, 2012
Kuiva, hapokas, maussa mansikkaa, punaherukkaa ja sitrusta. Suhteellisen voimakkaan makuinen rosee.
Toimii parhaiten mausteisten, esimerkiksi intialaistyylisten, ja grilliruokien seurana.Retsina Tsantali, Kreikka
Kuiva, pehmeä, kevyen hedelmäinen ja pihkainen. Ei yhtä voimakas kuin Kreikassa myytävät retsinat, ja sopii siksi pihkan makuun tottumattomillekin.
Parhaimmillaan kesäisten grilliruokien ja salaattien, kuten kantarellisalaatin, kanssa.Codorníu Selección Raventós Pinot Noir Brut, Espanja, Pinot Noir 85%, Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Erittäin kuiva, hapokas, mansikkainen, rosee cava, jossa vivahde aprikoosia ja sitruunaa. Tyylikäs ja tasapainoinen kuohuviini, joka toimii myös ruokajuomana.
Yllättävän hyvä yhdistelmä sahramirisoton kanssa.


Kuvat ja tuotetiedot alko.fi.

2 kommenttia:

  1. Barnivoresta, http://www.barnivore.com/ löytää tietoa joidenkin viinien vegaanisuudesta. Ainakin nuo sinun suosittelemasi Rosé-viinit ovat vegan friendly. :)

    VastaaPoista