perjantai 19. huhtikuuta 2013

Sahramirisotto 2.0.

Uusi (ja mielestäni hippusen tyylikkäämpi) versio aikaiemmin postaamastani sahramilla maustetun risoton ohjeesta.

Kahdelle

1-2 salottisipulia koosta riippuen
oliiviöljyä
2/3 pss sahramia (siis pari hyppysellistä)
hyppysellinen neilikkaa
½-1 dl valkoviiniä
riisiä pakkauksen ohjeen mukaan, mieluiten risottoriisiä
kasvislientä
suolaa ja pippuria maun mukaan
reilu kimpale margariinia

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota oliiviöljyssä kullankeltaiseksi ja pehmeäksi. Lisää mausteet ja riisi, kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää valkoviini ja anna kiehua pois. Lisää kuumaa kasvislientä (tai kuumaa vettä ja ensimmäisen erän mukana kasvisliemifondia tms.) vähitellen sitä mukaan kun riisi kypsyy. Risotto ei saa lakata kiehumasta kun lisäät nestettä, eli pidä se riittävän kuumana.
Kun riisi on sopivan al dente ja lientä on vielä kattilassa jonkin verran jäljellä, ota kattila pois levyltä ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sekoita margariinia joukkoon nokare kerrallaan, tarkista välillä maku. Älä enää keitä risottoa.

1 tkl valkoisia jättipapuja
2-3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1/3 pss (hyppysellinen) sahramia
suolaa ja pippuria
tuoreita yrttejä maun mukaan

Risoton kypsyessä valmista pavut toisella pannulla.
Huuhdo ja valuta pavut. Kuori ja silppua valkosipuli, kuullota öljyssä pehmeäksi. Lisää loput mausteet ja pavut ja paista hetki hieman kovemmalla lämmöllä, varo kuitenkin polttamasta valkosipuleita.

Kokoa annokset: risottoa pohjalle ja papuja päälle, halutessasi vielä koristeeksi erimerkiksi tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti