torstai 31. tammikuuta 2013

Porkkana-kesäkurpitsatagliatelle

Tämä ruoka on yksi niistä syistä, joiden vuoksi katson telkkarista kokkiohjelmia. Viime viikolla Suomen Master Chefissä yksi kilpailijoista teki ruuan lisukkeeksi porkkana-kesäkurpitsatagliatellea, ja minun piti tietysti kokeilla sitä myös heti tilaisuuden tullen.

Porkkana-kesäkurpitsatagliatelle on pitkästä nimestään huolimatta erittäin helppo ja nopea valmistaa ja sopii melkein minkä tahansa ruuan kasvislisukkeeksi. Vaikkapa paistettu tofu syntyy kätevästi samalla pannulla, ja myös pavut pestokastikkeella on todettu toimivaksi yhdistelmäksi.

Voit halutessasi maustaa tagliatellea enemmänkin, esimerkiski soijakastike sopii tähän hyvin. Ylijääneen tagliatellen voi käyttä kylmänä vaikkapa eväsleipien välissä.

Neljälle lisukkeeksi

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (tai 2 pientä)
4 porkkanaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Kuori porkkanat ja pese kesäkurpitsa. Vuole vihanneksista ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä, älä kuitenkaan käytä kantoja äläkä kesäkurpitsan siemenkotaa.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä korkeareunaisessa pannussa, lisää kasvissuikaleet ja paista 2-4 minuuttia suikaleiden paksuudesta ja halutusta rapeusasteesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan, tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti