torstai 31. tammikuuta 2013

Laiskan kokin pikalasagne

Haluan tunnustaa nyt asian, joka ruokabloggarin pitäisi varmaankin pitää omana tietonaan uskottavuutensa säilyttämiseksi. Kyllä, minäkin syön joskus puolivalmisruokaa. Varsinkin valmiita wokkikastikketa kuluu hävettävän paljon. Yksi parhaita löytöjäni valmisruokahyllystä on kuitenkin Pirkan luomutomaattikastike, näin nimiä mainitsematta.

Idea tähän ruokaan syntyi sattumalta, kun eilen pähkäilin lähikaupassa pastahyllyn äärellä mitä tekisin illalla ruuaksi. Silmään sattui lasagne piccolo -pasta, joka tunnetaan myös lasagnettena. Se toimii kuten lasagnelevyt: laitetaan keittämättä kastikkeen kanssa uuniin, ja odotetaan kunnes ruoka on valmista. Voiko tästä enää helpommaksi mennä?

Pienehkö uunivuoallinen, 2-3 annosta

½ pss (n. 200 g) lasagnette-pastaa
1 tlk suuria valkoisia papuja (tai vaikkapa tofua kuutioituna tai muita sattumia maun mukaan)
1 tlk (n. 400 g) tomaattikastiketta
1 tlk kaurakermaa
(halutessasi vihanneksia maun mukaan, esim. porkkanaa, pinaattia)
½ pkt soijajuustoa (esim. Cheezly edam)
margariinia vuokaan

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita kaikki ainekset soijajuustoa lukuunottamatta keskenään, huuhdo tomaattikastikepurkista vesitilkalla jämät mukaan.
Laita seos uunivuokaan ja raasta päälle reilu kerros soijajuustoa.
Paista kannella tai foliolla peitettynä uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Nauti!

-----

Ps. Kuten jotkut ehkä ovat jo huomanneetkin, Keittiön ja puutarhan ja Indiedaysin yhteistyö on päättynyt. Keittiö ja puutarha jatkaa toimintaansa normaalisti itsenäisenä blogina.

3 kommenttia:

  1. :) luulen että jokaisella on sama ongelma.

    VastaaPoista
  2. Jos haluat pikalasagnesta vieläkin pikaisemman, korvaa nuo lasagnettet torillalätyillä ja vähennät paistoajan 10-15 minuutiksi :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla joku kerta. :)

    VastaaPoista