maanantai 11. maaliskuuta 2013

Terveisiä Sikeltä

Suomen UN Womenin kampanja nälänhädän voittamiseksi ja köyhien maiden naisten ja tyttöjen auttamiseksi starttaa toden teolla tänään.
Laskeskelin, että jos jokainen blogissani kuukauden aikana käyvä ihminen lahjoittaisi keräykseen noin 30 senttiä, keräystavoite 1000€ saataisiin kasaan. Vaikka joka kymmenes kävijä tekisi lahjoituksen, 3€ per nenä riittäisi. Kolme euroa tarkoittaa sinulle ehkä kahvikuppia tai karkkipussia, jollekin toiselle se voi merkitä sitä, että yhtenä iltana voi tarjota lapsilleen kunnollisen aterian. Näyttääkseni hyvää esimerkkiä, teen ensimmäisen lahjoituksen saman tien itse.
Katso Master Chefin kampanjaan liittyvä jakso täältä!
Alla Sikke Sumarin terveiset kampajaan osallistuvien blogien lukijoille.Ruoka on elinehto – ilman sitä ei pitkälle pötkitä.
Mutta ruoka merkitsee myös nautintoa. Ruoka on arvokas asia, jota pitää kunnioittaa. Siksi on tärkeää arvostaen käyttää parhaita raaka-aineita, kun ruokaa valmistaa. Minua huolestuttaa ruoan tuhlaaminen: siitä on tullut kulutushyödyke, jota kaupat ovat tulvillaan ja paljon menee hukkaan.


Samaan aikaan liian moni perhe maailmassa menee tänäänkin nälkäisenä nukkumaan. Meillä on kuitenkin keino, jolla voimme täyttää tyhjät lautaset.


Naisilla on kaikki valmiudet tuottaa ruokaa, mutta heidän mahdollisuutensa ovat rajalliset. Paremmat toimintamahdollisuuksien myötä naiset voivat suunnata energiansa ja kykynsä oikein. Siitä hyötyvät kaikki. Kehitysmaiden viljelijänaiset voivat nostaa 150 miljoonaa ihmistä nälästä, kun he saavat oikeuden maahan, koulutukseen ja kunnollisiin työvälineisiin.


MasterChef-keittiössä kokataan tiistaina tämän hyvän asian puolesta. Myös tässä blogissa tehdään hyvää, ja sinäkin voit osallistua. Nyt alkaa ruokablogien yhteinen hyväntekeväisyystempaus! Kisaan osallistuvat blogit keräävät varoja naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen maailmassa.


Keittiö ja puutarha -blogilla on oma keräyssivu osoitteessa https://jelpi.fi/kerayssivut/suomen-un-women-blogikerays.  Tee lahjoitus nyt ja auta naisia taistelemaan nälkää vastaan!


Yhdessä olemme enemmän.


Terveisin


Sikke Sumari

1 kommentti:

  1. Heippa, heitin sinulle haasteen ! http://maijanmakia.blogspot.fi/

    VastaaPoista