perjantai 6. joulukuuta 2013

Jouluiset Petit fours

Yksi pikkujouluviikonlopun projekteja oli tehdä koeversioita uusista joululeivonnaisista. Sopivasti Koko Suomi leipoo -ohjelmassa oli tehty edellisellä viikolla petit fours-leivoksia, joita piti tietysti kokeilla kotona. Petit foursien idea on ymmärtääkseni kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että tehdään pikkuruisia, 1-2 suupalan leivoksia, joita tarjotaan useamman sortin lajitelma esimerkiksi jälkiruokana, esimerkiksi jouluruuan jälkiruokana.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kuhaa valkoviinin ja sahramin kera

Pikkujoulun kunniaksi söimme eilen jouluruokia: laatikoita ja - niin, tässä kohti iski epätietoisuus. Uusien ruokarajoitteideni vuoksi viime vuosina tutuksi tulleet seitanit ja tofumurekkeet olivat pois laskuista, enkä edelleenkään mielellään syö lihaa, joten perinteiseen kinkkuateriaan palaaminenkaan ei käynyt päinsä. Pienen pähkäilyn jälkeen lopputuloksena oli sahramilla maustettu kuha, joka toimi oikein mainiosti lanttu- ja porkkanalaatikoiden kera.

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kookoskermainen katkarapuwokki

Noniin, tässä on Keittiön ja puutarhan historian ensimmäinen kala-, tai no tarkkaan ottaen äyriäisruokaohje, helppo ja nopea katkarapuwokki. Kasvisversioon voit käyttää katkarapujen tilalle vaikkapa inkiväärillä ja soijakastikkeella marinoitua tofua.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklaa-banaanikakku

Taas pääsin leipomaan kaverin juhliin, tällä kertaa synttäreille. Kun vieraissa oli sekä keliaakikkoja että vegaaneja, sopivan reseptin löytäminen tuotti hieman päänvaivaa, mutta oli toisaalta itsenikin kannalta hyvää harjoitusta.