Yksi pikkujouluviikonlopun projekteja oli tehdä koeversioita uusista joululeivonnaisista. Sopivasti Koko Suomi leipoo -ohjelmassa oli tehty edellisellä viikolla petit fours-leivoksia, joita piti tietysti kokeilla kotona. Petit foursien idea on ymmärtääkseni kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että tehdään pikkuruisia, 1-2 suupalan leivoksia, joita tarjotaan useamman sortin lajitelma esimerkiksi jälkiruokana, esimerkiksi jouluruuan jälkiruokana.
perjantai 6. joulukuuta 2013
sunnuntai 1. joulukuuta 2013
Kuhaa valkoviinin ja sahramin kera
Tunnisteet:
Gluteiiniton,
Helpot ja nopeat,
Joulu,
Kala,
Low fodmap,
Pääruoka,
Ruoka,
Sahrami,
Soijaton
keskiviikko 13. marraskuuta 2013
Kookoskermainen katkarapuwokki
Noniin, tässä on Keittiön ja puutarhan historian ensimmäinen kala-, tai no tarkkaan ottaen äyriäisruokaohje, helppo ja nopea katkarapuwokki. Kasvisversioon voit käyttää katkarapujen tilalle vaikkapa inkiväärillä ja soijakastikkeella marinoitua tofua.
sunnuntai 10. marraskuuta 2013
Suklaa-banaanikakku
Taas pääsin leipomaan kaverin juhliin, tällä kertaa synttäreille. Kun vieraissa oli sekä keliaakikkoja että vegaaneja, sopivan reseptin löytäminen tuotti hieman päänvaivaa, mutta oli toisaalta itsenikin kannalta hyvää harjoitusta.
Tunnisteet:
Banaani,
Gluteiiniton,
Helpot ja nopeat,
Leivonta,
Low fodmap,
Soijaton,
Suklaa,
Vegaani
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)