tiistai 26. huhtikuuta 2011

Papupihvit ja pippurikastike

En tiedä mistä tämä papupihvien ohje on alunperin peräisin, mutta sain sen Helsingin työväenopiston ruokakurssilta pari vuotta sitten, ja olen itse hieman muunnellut sitä. Papupihvien seurana kannattaa kokeilla myös pestoperunoita.
Kastike taas on muunnelma perinteisestä pippurikastikkeesta, ja se sopii papupihvien lisäksi myös vaikkapa seitanin kaveriksi.

Mausteiset papupihvit
6 dl keitettyjä papuja (esim. pinto- tai kidneypapuja)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl tinjamia
2 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
pippuria ja suolaa
n. 1 dl graham- tai spelttijauhoa
(tarvittaessa tilkka vettä)
öljyä paistamiseen

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä. Soseuta kaikki aineet tehosekoittimessa (tai jos käytössäsi ei ole tehosekoitinta, muussaa pavut käsin ja sekoita niihin loput aineet). Lisää jauhoja tai vettä tarpeen mukaan jotta saat paksua tahnaa. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla öljyssä muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Pippurikastike
1,5 rkl vehnäjauhoa
tilkka oliiviöljyä tai nokare margariinia
2 dl kaurakermaa
2 dl kasvislientä
1 rkl mustapippureita rouhittuna
½-1 rkl maustepippureita rouhittuna
½-1 tl hyvää sinappia
2 rkl konjakkia tai brandya
suolaa maun mukaan

Kiehauta öljy ja vehnäjauho kattilassa. Lisää ensin puolet nesteistä ja kiehuata koko ajan hämmentäen, ja lisää nestemäärää kunnes kastike on sopivan paksuista. Jos paakkuja syntyy, vispaa kastike. Lisää mausteet ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

2 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi kun googlasin kastikette papupihveille. Kiva blogi & toivottavasti jaksat edelleen ylläpitää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja toivottavasti papupihveistä & kastikkeesta tuli hyvää. ;)

    VastaaPoista