torstai 7. huhtikuuta 2011

Sieni-pinjansiemenpasta

Sain idean tähän ruokaan oikeastaan erään kaverini tekemästä herkkusieni-pestopastasta. Oikeastaan erona on se, ettei tavallisia peston aineksia soseuteta, vaan sekoitetaan pannulla kaurakerman kanssa.
Oli miten oli, hyvää tulee!

Tähän pastaan voi käyttää periaatteessa mitä tahansa sieniä. Itse käytin siitakesieniä, jotka ovat minusta kanttarellikauden ulkopuolella parhaita mitä kaupasta saa.

Kahdelle

1 rasiallinen (100 g) sieniä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
mustapippuria
1 tl kasvisliemijauhetta tai puolikas kasvisliemikuutio
1-1,5 dl kaura- tai soijakermaa
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä silputtuna
pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä kunnes ne saavat hieman väriä. Laske lämpöä ja lisää tilkka öljyä sekä sipulit. Kuullota muutama minuutti kunnes sipulit hieman pehmenevät.
Lisää sienet ja paista edelleen 5-10 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet ja kaurakerma. Anna hautua viitisen minuuttia. Jos kastike tuntuu kiehuvan liiaksi kokoon, lisää tilkka vettä.
Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon, koristele basilikanlehdillä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti