Tämän kesän grillihitti, luultavasti tuttu muutamalle muullekin Sokkokokki-ohjelmasta, tällä kertaa valkosipulilla höystettynä.
Kahdelle
1 keskikokoinen bataatti
1-2 valkosipulinkynttä
hyvää oliiviöljyä
sormisuolaa (ja pippuria) maun mukaan
Kuori ja viipaloi bataatti vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se öljyyn.
Grillaa bataattiviipaleita vuorotellen molemmilta puolilta, sivele valkosipuliöljyllä aina kun käännät siivut. Jatka grillaamista puolisen tuntia tai vähän alle, kunnes bataatti on sopivasti pehmennyt ja pinta saanut kauniin värin. Ripottele loppuvaiheessa päälle suolaa ja halutessasi rouhittua mustapippuria.
Tarjoile esim. grillatun tofun kanssa. Valkosipuliöljy sopii erinomaisesti myös muuhun grillaamiseen (vaikkapa juuri tofulle) tai esimerkiksi leivän dippaamiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti