keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Intialaistyylinen linssikastike



Tajusin kookoskerman ja tomaattikastikkeen yhdistämisen idean vasta vähän aikaa sitten, kun kävimme Tallinnassa syömässä African Kitchen'issä (erinomainen ruokapaikka muuten, kannattaa käydä jos on asiaa etelänaapuriimme).
Sovelsin tähän kastikkeeseen erästä Intian makuja -keittokirjan ohjetta.
Linssit voi hyvin vaihtaa esimerkiksi valkoisiin papuihin.


4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
2 tl korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
½-1 tl chiliä
2 dl linssejä
4 dl vettä
1 tlk (n. 250 g) tomaattimurskaa
1 dl soijakermaa
1 dl kookoskermaa (tai koko 2 dl kookoskermaa)

Kuori ja pilko sipulit, kuullota kattilassa öljyssä pehmeiksi, lisää sitten mausteet ja kuullota edelleen pari minuuttia. Huuhtele linssit. Lisää kattilaan vesi, linssit ja tomaattimurska. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä (pakkauksen ohjeen mukaan). Lisää lopuksi kermat, kiehauta ja tarkista maku. Tarjoile riisin tai couscousin kera.

3 kommenttia:

  1. oli herkkua. lisäsin vielä kukkakaalia, soseutin suurimman osan linsseistä ja lisäsin vielä kookoskermaa toisen purkillisen..mums..

    VastaaPoista
  2. Kiva jos tykkäsit. :D Pitääkin kokeilla sitä kukkakaalia joskus.

    VastaaPoista
  3. Erittäin maukasta! Itse lisäsin parsakaalia ja tuoretta paprikaa.

    VastaaPoista