sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Piparit


Ei tule joulua - edes pikkujoulua - ilman pipareita. Kokeilin tällä kertaa koristella osan pipareista suklaalla, eikä tulos ollu hullumpi.
Jos taikina tuntuu murenevan kaulitessa, anna sen lämmetä hetki, jolloin se muuttuu notkeammaksi.
Ohje on hieman sovellettu Inna Somersalon kirjasta Yllin kyllin herkkuja.

2-3 pellillistä

3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl neilikkaa
½ tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 dl sokeria
100g margariinia
1 tl soodaa
4-5 dl vehnäjauhoa
½ dl soijakermaa

Kiehauta siirappi ja mausteet ja jätä jäähtymään. Sekoita jauhot ja sooda. Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää kerma siirappiseokseen ja sekoita kaikki keskenään tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina yön yli jäähtymään jääkaappiin.
Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä (kannattaa tehdä osa kerrallaan) ja tee siitä pipareita. Paista 175 asteessa 8-10 min kunnes piparit ovat kypsiä mutteivät ehdi tummua reunoista.

Kuorruttamiseen
1 rkl appelsiinimehua + n. 1,5 dl tomusokeria
50 g tummaa suklaata

Sekoita appelsiinimehu ja tomusokeri. Lisää tomusokeria/ mehua niin että saat notkeaa muttei valuvaa tahnaa, jota on helppo pursottaa. Koristele osa pipareista tällä kuorrutteella.
Sulata erikseen suklaa varovasti mikrossa. Pursota sillä kuvioita osaan pipareista.

2 kommenttia:

  1. Voikohan ton soijakerman tilalla käyttää Keijun ruokakermaa? Ei nimittäin löydy tällä hetkellä kaapista muuta. :(

    VastaaPoista
  2. Mun havaintojen mukaan soijakerma ja keijun ruokakerma sekä muut kaurakermat (paitsi vispi) vastaa täysin toisiaan, paitsi että kaurakermalla tulee parempia kermaperunoita. ;) Eli kyllä voi käyttää.

    VastaaPoista