sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Hauskaa ja rauhallista joulua!

Lähden huomenna Itä-Suomeen joulunviettoon, joten on aika toivottaa kaikille lukijoille mukavaa joulua.


Minulle tämä on toinen joulu vegaanina mutta ensimmäinen joulu muualla kuin kotona. Niinpä pakkaan kassit täyteen herkkuja ja lahjoja ja matkustan viettämään kerrankin perinteistä koko suvun joulua.

Osa jouluruuistamme on niitä tavallisia, osa sellaisia, joita olen omaksunut uusiksi jouluperinteiksi viime vuosina. Viime jouluna uuden joulumenun laatiminen vaati jonkin verran päänvaivaa, mutta jopa äitini oli lopulta sitä mieltä, että kasvisjouluruuat olivat perinteistä kalkkunaa parempia.

Joulun herkkulista

Karjalanpiirakat
Rosolli
Perunalaatikko
Linssimureke
Punaviinikastike

Piparit
Suklaafudge
Joulutortut (monet valmistaikinat ovat vegaanisia)
Maustekakku (ks. alla)
Taatelikakku


Maustekakku


4,5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
3 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1,5 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sulatettua sinistä keijua
4 dl soijajogurttia

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata toisessa astiassa margariini ja sekoita siihen soijajogurtti. Lisää kuivat aineet jogurtti-rasvaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele rengasvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 min.

1 kommentti:

  1. Oikein hyvää joulua :) mikäs sen parempaa kuin viettää joulua täällä Itä-Suomessa ;) herkullinen joulumenu, njam :)

    VastaaPoista