sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Suklaa-vadelmakakku


Helpoin tapa tehdä suklaakakku on sekoittaa täyte taikinaan.
Marjoja voi käyttää oman maun ja saatavuuden mukaan. Jos käytät pakastettuja marjoja, sulata ne ennen taikinaan laittamista.
Vaihtelun vuoksi tähän voi laittaa myös esim. chilisuklaata.

1 pienehkö kakku

n. 100 g tummaa suklaata
50 g margariinia
4 dl jauhoa
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vadelmia
1,75 dl soijamaitoa

Sulata suklaa ja margariini varovasti mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Soseuta vadelmat. Sekoita kaikki keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Paista voidellussa piiras- tai kakkuvuoassa 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kakun päälle
n. 70g tummaa suklaata
n. 3 rkl margariinia
vadelmia koristeluun

Sulata suklaa ja margariini varovasti mikrossa, sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute on liian paksua, lisää margariinia, jos se on liian juoksevaa, lisää suklaata. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä pari tuntia viileässä.
Tarjoile tuoreiden tai puolijäisten vadelmien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti