sunnuntai 7. maaliskuuta 2010
Sitruunapikkukakkuset
Tutustuin vähän aikaa sitten pikkukakkusiin (cupcakes) Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari -herkkukirjan avulla. Kyse on oikeastaan muffineista, jotka kuorrutetaan.
Tämä ohje on sovellettu em. kirjasta.
12 kpl
100 g margariinia
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoa (osan voi korvata spelttijauholla)
1,5 rkl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl soijamaitoa
½ sitruunan mehu
Vatkaa margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne, soijamaito ja sitruunamehu margariinivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffarivuokiin (jos et omista muffaripeltiä käytä paperivuokia kaksi päällekkäin) ja paista 175 asteessa n. 20 min.
Kuorrute
120g margariinia
4,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl limoncelloa (tai muuta sitruunalikööriä)
Vatkaa kaikki aineet mainitussa järjestyksessä kuohkeaksi kreemiksi.
Pursota kreemiä pikkukakkusten päälle ja halutessasi koristele esim. nonparelleilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
kivan näköiset kakkuset, jokin aika sitten tein itse tällaisia kakkusia
VastaaPoistaKiitos. ;) Täytyy kokeilla joskus tota sunkin ohjetta.
VastaaPoista