torstai 18. maaliskuuta 2010

Suklaa-appelsiinipikkukakkuset



Kun pikkukakkusten makuun kerran pääsee, niitä tekee mieli leipoa pian lisää. Ja lisää. Ja lisää...
Ohje sovellettu Raisa Kettusen kirjasta Puputyttö ja vohvelisankari.

12-16 kpl

2,5 dl jauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
0,5 dl sokeria
2 dl appelsiinimehua
75 g margariinia
1,5 dl (vaahtera)siirappia

Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja muut aineet keskenään. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi.
Jaa muffarivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 min.

Kuorrute
150 g margariinia
1 dl kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria
n. 0,5 dl 43-likööriä tai muuta vastaavaa

Vatkaa kaikki kuorrutteen aineet sekaisin mainitussa järjestyksessä. Lisää nestettä vähitellen kunnes kuorrute on sopivan paksuista pursotettavaksi. Kuorruta pikkukakkuset pursottamalla ja halutessasi koristele tämän jälkeen pursottamalla sulatettua tummaa suklaata.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania pikkukakkusia! Pakko saada näitä! Osaatko sanoa, kestääkö kakkusten kuorrute hyvänä seuraavaan päivään? Voiko siis kakkuset kuorruttaa ja laittaa yöksi jääkaappiin?

    VastaaPoista
  2. Joo ne säilyy oikein hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Oikeestaan maku vaan paranee seuraavaan päivään mennessä, eikä kuorrutteen ulkonäkö kärsi kunhan sitä ei lyttää.

    VastaaPoista