torstai 1. huhtikuuta 2010

Linssiriisi ja soijasuikalekorma


Molemmat ohjeet on sovellettu Intian makuja -keittokirjasta.
Tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan.

Soijasuikalekorma
4 annosta

n. ½ pss soijasuikaleita (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
vettä
½ kasvisliemikuutio
2 tl curryjauhetta
1-2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
n. 50g margariinia
1 rkl inkivääritahnaa tai -raastetta
½-1 tl chiliä
2 tl korianteria
1 rkl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
2 dl kaura- tai soijakermaa
2 dl maustamatonta soijajugurttia
(suolaa maun mukaan)

Laita soijasuikaleet turpoamaan kuumaan veteen johon on sekoitettu liemikuutio ja curry.
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä rasvassa muutama minuutti. Lisää inkivääri, chili, kurkuma, juustokumina ja korianteri. Kuullota edelleen n. 2min (ei pidempään) ja lisää soijasuikaleet (joista vesi on valutettu pois) ja loput mausteet. Paista muutama minuutti ja lisää sitten kerma. Anna hautua kannen alla sen aikaa kun teet muuta ruokaa tms.
Juuri ennen tarjoilua lisää soijajugurtti ja kiehauta. Tarkista maku ja tarjoile tavallisen tai linssiriisin kanssa.


Linssiriisi
4 annosta

4 dl basmatiriisiä
1,5 dl punaisia linssejä
vettä riisi- ja linssipakkauksen ohjeen mukaan (yleensä 1:2)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl kurkumaa
1 rkl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Huuhdo linssit. Pilko valkosipuli ja kuullota sitä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattipyre ja mausteet, kuullota pari minuuttia. Lisää vesi, linssit ja riisi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä n. 15 min).
Jos linssien ja riisin keittoaika eroaa paljon toisistaan, laita toinen ensin ja toinen sitten kun keittoaikaa on sopivasti jäljellä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.

2 kommenttia:

  1. Selailin juuri blogisi läpi kokonaan, ja voi miten paljon ihania ideoita täältä löytyi! Muun muassa tämä resepti, ehdottomasti kokeiltavien listaan (joka muuten on jo aika pitkä, mutta kyllä minä joskus...). Kiitos ihanasta blogista, toivottavasti jaksat kirjoitella ja jakaa ideoita vastaisuudessakin, jään vakilukijaksi :)

    VastaaPoista