tiistai 27. huhtikuuta 2010

Mausteinen mustikkapiirakka


Pakkasentyhjennys operaatio jatkuu mustikoiden osalta.
Koska kaapeissa sattui olemaan kaikanlaista jännää mutta pilaantumisvaarassa olevaa (banaani ja avattu kookoskerma) päätin hieman poiketa perinteisestä piirakkaohjeesta. Tulos on suorastaan suussasulava.
Ohje sovellettu Marianne Kiskolan kirjasta Papu, porkkana ja hillopulla.

1 uunivuoallinen

2 dl vehnäjauhoa
1 dl spelttijauhoa
1 rkl vaniljasokeria
1,5 tl kardemummaa
½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 banaani
2 dl kookoskermaa
2 dl sokeria
5 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja vatkaa se sekaisin banaanin, kookoskerman ja sokerin kanssa. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun jauhotettuun vuokaan ja levitä päälle mustikat (tai voi sekoittaa ne taikinaan edellisessä vaiheessa, miten haluat).
Paista 175 asteessa puolisen tuntia kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Tarjoile mieluiten lämpimänä.

2 kommenttia:

  1. Mustikkapiirakka on muutenkin suosikkini, ja tuo kookoskerma voi tuoda aika kivan säväyksen makuun!

    VastaaPoista
  2. Jep, tästä tulee vähän erilainen kun perinteinen mustikkapiirakka, mutta jos tykkää kookosesta niin kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista