maanantai 5. huhtikuuta 2010

Vaniljainen mansikkapiirakka



Helppo ja herkullinen käyttötarkoitus viimeisille pakastemansikoille. Voit käyttää mansikoiden tilalla myös muita marjoja (ainakin mustikoista tulee hyvää) tai vaikkapa raparperia.
Ohje sovellettu Inna Somersalon kirjasta Yllin kyllin herkkuja.

Pohja
1 dl sokeria
100 g margariinia
1 dl spelttijauhoa (tai muuta tummahkoa jauhoa)
1,5 dl venhäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl soijajugurttia

Vatkaa margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä, lisää soijajugurtti ja sekoita tasaiseksi.
Painele 3/4 taikinasta voidellun ja jauhotetun piirasvuoan pohjaan ja reunoille. (Tämä onnistuu helpoiten märillä käsillä, jolloin taikina ei tartu sormiin niin helposti.)

Täyte
2 dl soijajugurttia
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1 rkl vaniljasokeria
n. 4 dl mansikoita

Jos käytät pakastemansikoita, anna niiden sulaa huoneenlämmössä sen aikaa kun teet taikinan. Sekoita täytteen aineet mainitussa järjestyksessä keskenään.
Levitä täyte vuokaan ja murusta päälle loput taikinasta.
Paista 175 asteessa 30-40 min kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Ihanan raikkaan näköstä, vanilja ja mansikka on täydellinen yhdistelmä :P

    VastaaPoista