lauantai 16. lokakuuta 2010

Pastakastike seitanista

Nyt kun olen päässyt seitanin makuun, sitä syödään meillä joka viikko. Tällä kertaa päätin kokeilla, mitä tulee seitanin ja pastan yhdistämisestä. Taidanpa kokeilla toistekin!
Toinen tämänhetkinen keittiösuosikkini on tädin italiasta tuoma maustesekoitus, jossa on valkorsipulia, chiliä ja persiljaa. Käytän sitä melkein kaikkiin pastaruokiin. Jokseenkin vastaavaa voit tehdä itse laittamalla pippurimyllyyn mainittuja mausteita kuivattuna, jokseenkin saman verran kutakin.

2 annosta

½ annos seitania (Chocochilin ohje)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4-5 tomaattia
oliiviöljyä
1,5 dl kaura- tai soijakermaa
1 rlk tomaattipyrettä
2 tl italialaista maustesekoitusta tai yrttejä ja pippuria maun mukaan
1 tl rosmariinia
suolaa maun mukaan

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli, kuutioi tomaatit ja seitan. Paista sipuleita ja seitania öljyssä, kunnes seitanissa on hieman väriä (varo kuitenkin polttamasta sipuleita).
Lisää tomaatit ja paista edelleen, kunnes tomaatit ovat selvästi pehmenneet. Lisää loput aineet ja anna kiehua hiljalleen pastan keittämisen ajan, sekoittele välillä.
Tarjoa tavallisen tai tuorepastan kera.

2 kommenttia:

  1. Seitan on törkeen hyvää! Ootko huomannut että sellainenkin vegaaniblogi on kuin Maalaispunkin mietteitä osoitteessa maalaispunkki.blogs.fi ?

    VastaaPoista
  2. Niin on!
    Kiitos, enpä ole huomannut. :) Lisään linkkilistaan.

    VastaaPoista