torstai 4. marraskuuta 2010

Papu-purjokastike

Tänään teki mieli kiinalaistyylistä ruokaa, joten päädyin (rankahkosti) sovellettuun versioon kung po -kastikkeesta.
Kannattaa kokeilla tämänkin kastikkeen kanssa kookosriisiä, mutta toki tavallinenkin riisi käy. Tämä on varsinaista pikaruokaa - valmistusaika noin 15 minuuttia.
Papujen sijaan voit kokeilla myös tofua.

2 annosta

1 tlk kidneypapuja
½ purjo
3 kynttä valkosipulia
½ tuore chili
öljyä paistamiseen
2 rkl soijakastiketta
1 tl riisi- tai omenaviinietikkaa
1-1,5 dl vettä

1 rkl maissijauhoa
2 tl sichuanin- tai mustapippuria
½ kasvisliemikuutio

Huuhdo ja valuta pavut. Silppua purjo, valkosipuli ja chili ja kuullota pannulla öljyssä kunnes purjo on hieman pehmennyt. Lisää pavut ja paista vielä pari minuuttia. Sekoita huolellisesti kastikkeen aineet kipossa. Kaada kastike pannuun, lisää liemikuutio ja kiehauta hämmentäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti