maanantai 10. tammikuuta 2011

Chilitofu ja pinaatti-kookoskastike

Pientä eksotiikkaa pakkaspäiviin. Kookos, pinaatti ja chili on itseasiassa yhdistelmä jonka makuun opin ravintola Mayassa, mutta toimii näköjään kotikeittiössäkin.
Olisin laittanut tofun marinadiin myös limeä jos sitä olisi ollut kaapissa, mutta hyvää tuli ilmankin.

2 annosta

Chilitofu
1 pkt kiinteää tofua (esim. Alpro)
1-1,5 tl chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
merisuolaa
oliiviöljyä

Silppua valkosipuli ja sekoita chilin, paprikan, suolan ja öljyn kanssa. Viipaloi tofu ja laita marinadiin maustumaan.

 Kookos-pinaattikastike
2 valkosipulinkynttä
½-1 tuore chili
öljyä paistamiseen
muutama kuutio pakastepinaattia
1 tkl (noin 2 dl) kookoskermaa
suolaa maun mukaan

Silppua valkosipuli ja chili. Kuullota ensin valkosipulia hetki ja lisää sitten chili ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää loput aineet ja anna kiehua vähän aikaa. Tarkista maku.
Paista tofut pannulla (tai grillissä) kullanruskeiksi. Tarjoile kastikkeen ja riisin kera.

3 kommenttia:

  1. Kuinka kauan tofun pitää antaa olla marinadissa, että siihen tarttuu tarpeeksi makua? Omat marinointiyritykseni ovat aina päättyneet mauttomaan lopputulokseen.

    VastaaPoista
  2. Yön yli marinoiminen pitäis ainakin riittää.
    Itse keksin usein tehdä tofuruokia esim. tunnin varoitusajalla, ja ihan hyviä niistäkin tulee kunhan on hyvä kastike.
    Lisää makua tulee siitä että koko marinadin (jos se on öljypohjainen) kaapii pannulle paistovaiheessa.
    Tähän ruokaan voi hyvin käyttää valmiiksi maustettua tofua. Savutofusta saattais tulla aika hyvää, itse käytin Alpron yrttimaustettua (ainoa mitä kaapista löytyi :)).

    VastaaPoista
  3. Löysin tieni tänne sivun http://ruoka.fi/blogit/pippurimylly/chilitofu-ja-pinaatti-kookoskastike kautta, ja halusin tulla kertomaan että tämä on aivan uskomattoman herkullisen kuuloinen resepti, joka on pakko pistää talteen!

    VastaaPoista