lauantai 1. tammikuuta 2011

Seitania sahramikastikkeessa

Sahramiseitan on muunnelma eräästä espanjalaisesta ruokalajista, jonka ohje on poimittu Pepita Arisin kirjasta Espanjalainen keittiö. Villapaita kannattaa jättää naulakkoon ja hikinauha laittaa otsalle jo ennen ruanlaiton aloittamista!
Jos kuitenkin teet seitanin etukäteen, ruoka on itseasiassa varsin helppo valmistaa. Silloin seitanin voi myös marinoida suunnilleen samoilla mausteilla joita kastikkeeseen tulee.

4 annosta

1 erä valmista seitania
kourallinen pinjansiemeniä tai manteleita
oliiviöljyä
1-2 viipaletta vaaleaa leipää (saa olla kuivahtanutta)
2 valkosipulinkynttä
hyppysellinen sahramia vesitilkkaan liotettuna
muutama lehti tuoretta persiljaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl tinjamia
hyppysellinen muskottia
hyppysellinen neilikkaa
0,5 dl sherryä tai valkoviiniä
yhden sitruunalohkon mehu
n. 1 dl kasvislientä
tilkka soija- tai kaurakermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä sivuun. Paista leipä kullanruskeaksi oliiviöljyssä. Silppua ja kuullota valkosipulit. Liota sahrami vesitilkkaan ja purista sitruunalohkon mehu.
Soseuta kaikki aineet seitania lukuunottamatta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lientä ja kaurakermaa vähitelleen kunnes kastike on sopivan paksuista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Pilko seitan sopiviksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä kunnes pintaan tulee vähän väriä. Lisää kastike ja anna hautua noin vartti. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti