keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Karpalotäytekakku

Kirpeän makea karpalotäytekakku sopii talven juhliin loistavasti, eikä edes vaadi monen tunnin väkertelyä keittiössä!

Ohje on sovellettu mm. Inna Somersalon kirjasta Yllin kyllin herkkuja ja Raisa Kettusen kirjasta Puputyttö ja vohvelisankari.

Pohja
4,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
50g margariinia
4 dl soijamaitoa
½ sitruunan mehu

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita se soijamaitoon sitruunamehun kanssa. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min kunnes väri on kaunis eikä kokeilutikkuun tartu taikinaa.

Kreemi
170 g margariinia
6 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu

Vatkaa kaikki aineet mainitussa järjestyksessä kuohkeaksi kreemiksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai nestettä. 

Lisäksi
karpalohilloa (tai hieman makeutettua karpalososetta
2,5 dl marjamehua + ½ sitruunan mehu


Kokoa kakku: puolita se ja kostuta alapuolisko mehusekoituksella. Levitä sen päälle hillo ja vajaa kolmannes kreemistä (onnistuu helpoiten pursottimella). Laita päälle toinen puolikas, kostuta sekin ja levitä päälle loput kreemistä. Koristele esimerkiksi nonparelleilla ja suklaakuviolla.
Anna mielellään kakun maustua yön yli ennen tarjoilua.




Suklaakoristeet

Sulata pari riviä tummaa suklaata. Levitä leivinpaperiarkki leikkuulaudan tai pellin päälle. Pursota suklaasta pursotinpussilla kuvioita leivinpaperille. Nosta jääkaappiin jäähtymään. Parin tunnin päästä irrottele kuviot varovasti paperista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti