lauantai 11. joulukuuta 2010

Suklaasydämet

Nämä suklaasydämet eivät kätke feikkisormusta vaan herkullista täytettä!
Olen aina kuvitellut, että konvehtikuorten valaminen on vaikeaa ja työlästä, mutta onneksi uskalatauduin kokeilemaan. Sotkua syntyi hieman, mutta konvehdit olivat valmiina jähmettymässä samassa ajassa kuin äitini teki lasagnen.

Konvehtimuotteja myydään keittiötarvikeliikkeissä ja hyvin varustetuissa tavarataloissa. Voit käyttää myös silikonista jääpalamuottia.
Tällä ohjeella tulee yksi 15 konvehdin muotillinen täyteen, riippuen toki muotin koosta.

Nämä konvehdit eivät ole kovin makeita, vaan enemmän aikuiseen makuun, mutta täytteeksihän voi laittaa suunnilleen mitä tahansa. 

15 kpl

150 g tummaa suklaata
2 rkl kaura- tai soijakermaa
2 rkl siirappia
50 g tummaa suklaata
1 rkl margariinia
1 rkl brandya tai vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria

Varaa pöydälle valmiiksi leivinpaperi, ritilä (esim. uunista) ja konvehtimuotti.

Valmista kuoret:
Sulata 150 g suklaata varovasti mikrossa. Täytä sillä muotin kolot ja ravista muottia niin että ilmakuplat häviävät. Jätä pöydälle 3-5 minuutiksi (mitä pidempään annat olla, sen paksumpia kuorista tulee).
Kippaa muotti ylösalaisin ritilän päälle ja jätä valumaan (suklaan siis on tarkoitus valua ulos muoteista).
Anna olla 15-20 minuuttia. Noin 15 minuutin päästä tarkista, paljonko suklaata on valunut ulos ja kuinka paksuja kuoret ovat.
Jos pitkin muottia on valunut ylimääräistä suklaata, voit kaapia sen pois esim. tylpällä veitsellä. Pois valuneen suklaan voit käyttää täytteeseen.
Anna tämän jälkeen kuorten jähmettyä jääkaapissa sen aikaa kun teet täytteen.

Valmista täyte: Kiehauta kaurakerma ja siirappi kattilassa, anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon loput aineet tasaiseksi massaksi (jos lisäät suklaan suoraan tulikuumaan kattilaan, se saattaa palaa). Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Täytä jähmettyneet konvehtikuoret melkein täyteen. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa.
Sulata vielä pari riviä suklaata, ja levitä sitä ohuehko kerros jokaisen konvehdin päälle.

Laita muotti jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään tunti. Irrottele konvehdit varovasti muotista, ja tarjoile huoneenlämpöisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti