keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Pasta punaisesta pestosta

Tämä on oikeastaan jämäruokaa: meillä jäi joulupöydän alkupaloista yli alunperin leivän päälle tarkoitettua punaista pestoa ja papusalaattia, ja niistä syntyi pasta.
Voit toki tehdä myös pelkkää pestoa tällä ohjeella. Leipien lisäksi se sopii erinomaisesti esimerksiksi rapeaksi paistetun tofun kaveriksi.

4 annosta

Pesto
½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
kourallinen pinjansiemeniä
muutama lehti tuoretta basilikaa
1 tl tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria maun mukaan
oliiviöljyä

Soseuta kaikki aineet tehosekoittimessa. Lisää öljyä sen verran että saat paksuhkoa tahnaa.

Lisäksi
1 tkl valkoisia papuja
yrttejä maun mukaan
pastaa (esim. vihreää tagliatellea) pakkauksen ohjeen mukaan
1 tlk kaurakermaa

Keitä pasta. Valuta pavut. Sekoita kaikki aineet pesto mukaanlukien kattilassa ja lämmitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti