torstai 21. heinäkuuta 2011

Kanttarelli-perunasalaatti

Torilta löytyi kanttarelleja ja kuumana päivänä teki mieli jotain raikasta - lopputulos on tässä. Ruokajuomaksi suosittelen retsinaa.

Kahdelle

3-5 (uutta) perunaa
1 pieni punasipuli
1 valkosipulin kynsi
kourallinen tuoreita yrttejä maun mukaan, esim. ruohosipulia, basilikaa, tinjamia
½ ruukkua/ kerää salaattia
2-3 rkl maustamatonta soijajugurttia
1 rkl kapriksia
tarvittaessa suolaa

rasiallinen kanttarelleja
margariinia paistamiseen
suolaa ja pippuria

Keitä ja jäähdytä perunat. Leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori ja silppua punasipuli, murskaa valkosipulinkynsi. Silppua yrtit. Revi salaatti sopivan pieniksi paloiksi.
Sekoita perunat, sipulit, yrtit, salaatti, soijajugurtti ja kaprikset kulhossa ja jätä maustumaan hetkeksi.
Puhdista ja pilko kanttarellit. Paista niitä margariinissa, kunnes niistä irronnut neste on hävinnyt. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa salaatti annoksiksi tai laita tarjoilukulhoon ja annostele sienet sen päälle.

2 kommenttia:

  1. Oi kanttarelleja! En ookaan hetkeen käynyt torilla, pitäiskin käydä kärkkymässä :)

    VastaaPoista
  2. Kuulemma Etelä-Suomessa korjataan jo kanttarellisatoa. Voin kyllä suositella!

    VastaaPoista