sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Mansikka-suklaakakku


Tehtävä: kakku, jossa on suklaata ja vaaleanpunainen kuorrute.
Ratkaisu: mansikka-suklaakakku.
Makean ystäville.
Kreemin ohje sovellettu Raisa Kettusen kirjasta Puputyttö ja vohvelisankari.

Pohja
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
50 g margariinia
100g tummaa suklaata
4 dl soijamaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja suklaa, lisää niihin soijamaito ja sitten kuiva-aineseos. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 min.

Mansikkakreemi
100 g margariinia
2 tl vaniljasokeria
½ dl mansikkasosetta
6-7 dl tomusokeria

Vatkaa kaikki aineet sekaisin tasaiseksi kuohkeaksi kreemiksi (tarvittaessa soseuta mansikat ensin tehosekottimessa). Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes kreemi on sopivan paksuista.

Kaulittava sokerikuorrute
50 g margariinia
½ dl vaaleaa siirappia
2 rkl mansikkamehutiivistettä (+ punaista elintarvikeväriä)
n. 5 dl tomusokeria

Vatkaa aineet tasaiseksi lisäten tomusokeria vähitellen, ja kun massa on liian paksua vatkattavaksi ala vaivata käsin. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute on tarpeeksi paksua kaulittavaksi. Laita jääkaappiin odottamaan, mikäli haluat kuorrutteen jähmettyvän lisää.

Lisäksi
3 dl mansikkamehua
1 dl mansikkasosetta
tummaa suklaata koristeluun

Kokoa kakku: halkaise pohja ja kostuta alempi puolisko puolella mehusta, levitä päälle puolet kreemistä ja mansikkasose. Laita päälle yläpuolisko, kostuta sekin ja levitä päälle loput kreemistä.
Kaulitse kuorrute leivinpaperin päällä tomusokerin avulla ja nosta se leivinpaperin avulla kakun päälle. Tasoita reunat ja koristele esimerkiksi pursottamalla kuvioita sulatetusta suklaasta.

6 kommenttia:

  1. Onpa mehevän näköinen kakku ja ihana kuorrute!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Tollanen sokerikuorrute on tosi kätevä, jos haluaa nätin kakun ilman marsipaania (jos vaikka joku on allerginen).

    VastaaPoista
  3. Tän on täytynyt olla ihan ylihyvää *kuola valuu*

    VastaaPoista
  4. No joo, mikä kakku. Ihan epistä :D Eipä ole koskaan tullut mieleeni, että sokerikuorrutetta voi tehdä itsekin. Nuo marsipaanit, sokerimassat yms. on niin kovin kalliita kaupasta ostettuna. Tätä täytyy testata ehdottomasti! Heti ens viikolla täytyy pyöräyttää vaikka rokkikakku rokkiväelle (eli kun on ilosaarirock). Ps. Uusi ulkoasu on ihana :)

    VastaaPoista