maanantai 21. kesäkuuta 2010

Vihannescouscous ja soijasuikalekastike


Vihannescouscous on helppo mutta herkullinen lisuke monenlaisille aterioille, yhtähyvin vaikkapa falafelien kanssa. Keltainen soijasuikalekastike taas on klassikko, johon ei ikinä kyllästy kunhan välillä vaihelee mausteita.
Tarjoile aterian seuraksi tuoretta leipää ja hummusta.
Ohjeet noin neljälle hengelle.

Soijasuikalekastike
n. 4 dl soijasuikaleita
2 tl curryjauhetta
3-4 dl kasvislientä (liemikuutio + kiehuvaa vettä)
öljyä paistamiseen
2 dl kaura- tai soijakermaa
1,5 dl kookoskermaa
1 rkl vehnäjauhoa
3 tl juustokuminaa
3 tl kurkumaa
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl chiliä

Laita soijasuikaleet turpoamaan kuumaan currylla maustettuun liemeen noin kymmeneksi minuutiksi. Valuta hyvin ja paista pannulla öljyssä kymmenisen minuuttia, kunnes suikaleet ruskistuvat hieman.
Lisää kaura- ja kookoskerma. Sekoita jauhot vesitilkkaan ja hämmennä huolellisesti kastikkeen sekaan kunnes kastike sakenee. Lisää mausteet, tarkista maku ja anna hautua sillä välin kun teen vihannescouscousin.

Vihannescouscous
1-2 sipulia
1 porkkana
½ kesäkurpitsa
tai muita vihanneksia saatavuuden mukaan
oliiviöljyä paistamiseen
1 tl inkivääritahnaa tai -raastetta
3 tl garam masala -mausteseosta (tai juustokuminaa, kardemummaa, korianteria ja pippuria)
3 dl couscousia
4 dl vettä + ½ kasvisliemikuutio
n. 3 rkl margariinia

Pilko vihannekset. Kuullota sipulia ja porkkanaa öljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsat, mausteet, vesi ja couscous. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä reilu 5 minuuttia kunnes couscous on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita couscousiin margariini ja kuumenna uudelleen juuri ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Pitkästä aikaa tein tätä ja toimii edelleen! Ekoja kertoja varmaan kokkaillut tätä vuonna 2010 kun resepti on julkaistu ja tää on kulkenut mukana pitkään ja ollut yksi luottoresepteistä. Nykyään netti pursuaa vegaanisia reseptejä ja tääkin oli välillä vaipunut itseltäni unholaan, mut nyt tein ja edelleen hyvää 😋 Lempeän mausteinen olematta kuitenkaan liian tulinen (kun jätin chilinkin pois, sillä en ole tulisen ruoan ystävä)

    VastaaPoista