torstai 17. kesäkuuta 2010

Helppo pastavuoka


Tämän ruuan idea on varastettu Chocochilistä, mutta sovellettu helpommaksi kaikkea-mitä-kaapista-löytyy-versioksi.
Voit käyttää erilaisia papuja ja tomaattikastikkeen tilalla esim. maustettua tomaattimurskaa. Aiemmin ylijääneet makaronit tai pastakastike sopivat tähän myös hyvin. Soijajuusto ei ole välttämätön, mutta jos teet ilman sitä laita enemmän kermaa.
Kaikki kaupan tomaattikastikkeet eivät ole vegaanisia, joten kannattaa lukea tuoteseloste huolellisesti.

4 annosta

n. 4 dl pastaa
margariinia vuokaan
2-3 dl (1 tlk) papuja
1 tlk (n. 5 dl) valmista tomaattikastiketta
2 dl kaura- tai soijakermaa
yrttejä yms. mausteita maun mukaan
½ pkt soijajuustoa (esim. Cheezly)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. Huuhdo ja valuta säilykepavut. Raasta soijajuusto.
Valuta valmis pasta ja sekoita siihen n. 2/3 kermasta ja haluamasi mausteet.
Lado vuokaan kerroksittain pastaa, papuja ja tomaattikastiketta. Valuta päälle loppu kerma ja ripottele soijajuustoraaste pinnalle.
Paista puolisen tuntia kunnes pinta on sopivasti gratinoitunut.

2 kommenttia:

  1. Ompas herkullisen näköistä :p

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :)
    Kai se vaan on niin, että jos laitetaan uuniin makaronia, tomaattia ja kermaa, tulee väistämättä jotain hyvää.

    VastaaPoista