lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kikhernecouscous

Mitä tehdä kun huomaa kuudelta tehneensä esitelmää koko päivän ja on kamala nälkä ja ruoka pitää syntyä kymmenessä minuutissa - tässä vastaus.

Tämä on oikeastaan ruokasampi versio turkkilaisesta couscoussalaatista. Eri papulajikkeita sekä mausteita voi vaihdella mielensä mukaan.

Kahdelle

1 tlk kikherneitä
2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
garam masalaa ja/tai muita mausteita maun mukaan
2 dl couscousia + 2 dl vettä
nokare margariinia
soija- tai kaurakermaa (kookoskermakin käy)
suolaa ja pippuria
1 punasipuli
kourallinen tuoretta persiljaa

Huuhdo ja valuta kikherneet.
Kuori ja silppua valkosipuli, kuullota hetki öljyssä. Lisää reilusti garam masalaa ja kikherneet, paista vielä hetki.
Lisää couscous ja vesi, nosta pannu liedeltä ja anna tekeytyä kannen alla muutamia minuutteja.
Silppua sillä aikaa punasipuli.
Kun couscous on kypsää, sekoita joukkoon margariini sekä loraus kermaa ja kuumenna uudelleen.
Lisää lopuksi punasipuli ja persilja ja tarkista maku.

2 kommenttia:

  1. Voi tsiisus toi on varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä ei tuo valmistusaikaan nähden oo hullumpi annos, vaikka itse sanonkin. ;) Punasipulia, persiljaa ja mausteita kannattaa käyttää reilusti!

    VastaaPoista