tiistai 4. syyskuuta 2012

Purjopiiras

Ensinnäkin pahoittelen kesäajan suhteellista hiljaiseloani, ruokaa kyllä olen tehnyt ja valokuvannutkin, mutta koneen ääressä istumiseen on jäänyt varsin vähän aikaa. Ehkä se kertoo hauskasta tai vähintäänkin toiminnallisesta kesälomasta?

Purjopiiras on sipulipiiraan lempeämmän makuinen serkku, joka valmistuu helposti reilussa puolessa tunnissa. Täytettä kannattaa olla riittävästi, joskaan ei kukkuravuoallista, sillä taikina kohoaa jonkin verran uunissa. Ohjeella tulee sopiva annos halkaisijaltaan n. 25 cm piirasvuokaan

100 g margariinia
noin 2,5 dl jauhoja, esim. spelttiä ja vehnää sekaisin
ripaus suolaa
2-3 rkl kylmää vettä
1 keskikokoinen purjo
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 pkt soijajuustoa, esim. cheezly
noin 1 dl soija- tai kaurakermaa
margariinia vuokaan

Tee taikina nyppimällä margariini, suola ja jauhot sekaisin. Lisää hieman vettä ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Puhdista ja silppua purjo, kuullota sitä oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää pippuria ja suolaa maun mukaan. Raasta soijajuusto ja sekoita se ja verran soija- tai kaurakermaa purjon kanssa niin että saat muhennosmaisen täytteen.
Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille, lisää täyte ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

1 kommentti:

  1. Tämä vaikuttaa sen verran hyvältä, että menee ehdottomasti kokeiluun ja reseptikirjaseen! Maistuu varmasti hyvältä kirpeinä syysiltoina. *v*

    VastaaPoista