tiistai 6. maaliskuuta 2012

Sitruuna-valkosipulipavut

Sitruunan ja valkosipulin yhdistelmä on melko kirpeä, mutta toimii hyvin pehmeämmän makuisten lisukkeiden (kuten pastan) kanssa. Suosittelen seuraksi hyvää valkoviiniä!

Sitruunoiden makeus/ happamuus vaihtelee huomattavasti, joten sitruunmehua voi lisätä vähitellen ja maistaa välillä. Kannattaa kuitenkin jo kaupassa valita mahdollisimman kypsä sitruuna.

Kokkasin viime viikonloppuna pienille illalliskutsuille näitä papuja, pastaa tomaattikastikkeella ja paahtoleipiä hummuksella.

Kahdelle

1 tkl suuria valkoisia papuja
3 valkosipulin kynttä
hyvää oliiviöljyä
1/4-½ sitruunan mehu
meri- tai ruususuolaa
kourallinen tuoretta persiljaa

Huuhtele ja valuta pavut. Kuori ja silppua valkosipuli.
Kuullota valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää pavut ja kuullota vielä pari minuuttia.
Lisää loput aineet ja sekoita. Tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti